8 de desembre del 2009

finalment l'ajuntament recolza la consulta

El ple de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola aprova donar recolzament a la consulta sobre la independència de Catalunya del dia 13 amb el vot favorable dels grups de CiU i ERC i l'abstenció d'AUP. El ple extraordinari de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, celebrat aquest divendres, dia 4, va aprovar donar recolzament a la iniciativa sorgida de la comissió ciutadana el Palau d'Anglesola Opina (PAO) de celebrar una consulta popular sobre la independència de Catalunya, el proper dia 13.
El punt es va tractar a partir de la petició del PAO i del grup d'ERC, al que també el grup de CiU hi va voler donar suport. En les intervencions Trini Torné, portaveu d'ERC, va justificar la presentació de la moció tot dient que la “llibertat d'expresió és un dret constitucional”. I que no s'ha de renunciar a possibles consultes per por de represàlies.

Per la seva part Carme Tàpies, portaveu de l'Agrupació Units pel Palau (AUP), va dir que com a grup polític independent tenien el “deure de ser imparcials”. Va afegir, però, que tothom té “el dret de decidir per si mateixos”.

Una vegada es va aprovar el punt, amb sis vots favorables (CiU i ERC) i tres abstencions (AUP), l'alcaldessa Montse Meseguer, que abans havia donat suport al punt en nom del grup de CiU, va prendre la paraula per explicar el canvi de postura del consistori sobre passar per ple el punt de recolzament a la consulta del 13D. Va recordar que, com havia explicat en una primera reunió mantinguda amb el PAO, l'assessorament rebut anunciava represàlies per l'Ajuntament. Més endavant, noves informacions, que també va comunicar al PAO, només indicaven possibles represàlies a l'alcaldia, motiu pel que, tot assumint possibles responsabilitats, “no hi ha hagut cap inconvenient” en portar el punt al ple.
Meseguer també va fer un repàs a l'evolució de la democràcia, una “lluita constant de la població per poder decidir”. I que en aquest procés poden sorgir moviments ciutadans en un moment de desencís com l'actual. Personalment, va dir que “estic molt contenta de que hi hagi una plataforma popular”. Va afegir que “estem entrant a formar part d'un moviment molt important” que pot canviar el destí de Catalunya.

Va felicitar la iniciativa del PAO i que “els resultats no ens han de desanimar, queda molta feina per fer”. I va afegir que és un repte molt important per aconseguir una Catalunya lliure “desvinculada de l'Estat espanyol”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada