4 de desembre del 2009

un poble autònom, solidari i feliç

"La vida és tan complexa que els que van de dogmàtics no tenen res a fer. Per això cal educar, és a dir, ajudar a pensar, masturbar les neurones". Amb aquestes paraules el Joan Alsina començava la seva intervenció manifestant que a part de teòleg, filòsof, educador... era tot "un carallot" perquè havia d'aprendre molt i molt encara. I els catalans també hem d'utilitzar la intel·ligència per esdevenir independents. Ningú ens regalarà res. Per tant cal rellegir la història i escriure la "bíblia del nord". Què hi ha al nord col·lectiu? Hem d'establir i consensuar els valors que volem que ens configurin com a poble. I així serem imparables contra totes les espanyes existents.

En Carles va exposar que la consulta no va contra ningú, no és un aïllament, al contrari. La independència és tenir veu pròpia i ser solidaris més que mai. La consulta és, també, una oportunitat per desvetllar la passivitat política que vivim. A nivell econòmic, polític, social i fins i tot eclesial, la independència és bona. Un estat propi ajudaria, segur, a crear una Conferència Episcopal Catalana pròpia.
Després de la intervenció dels ponents, s'obrí un bon debat. Uns 80 assistents van participar de l'acte. Cal destacar, també, que alguns ciutadans van votar després del col·loqui, tal com permet el reglament de la Consulta.

Conclusió de la vesprada, en paraules de l'educador Alsina: "vull un poble solidari, autònom i feliç".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada