27 de novembre del 2011

La consulta popular sobre la construcció d’una planta de biomassa a El Palau d'Anglesola obté una participació del 39,51%


Del cens de 1.688 electors*, han votat 667 persones, amb una participació del 39,51%.
 El resultat ha estat el següent:

SI:            175
NO:         479
BLANC:   10
NUL:          3

L’organització destaca la gran participació de la ciutadania que valora com a èxit sorprenent. Recorda que en la consulta del 13 de desembre del 2009 sobre la Independència de Catalunya hi van participar 646 persones.  

El Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell), diumenge 27 de novembre de 2011.-
Aquest diumenge, l’organització El Palau d’Anglesola Opina (PAO), ha celebrat la consulta popular, traslladant a la ciutadania la següent pregunta :

“Estàs d’acord amb la construcció de la planta de producció d’energia elèctrica a partir de biomassa, projectada al terme del Palau d’Anglesola?”

RESULTATS:  
               
Cens: 1.688
Vots: 667
Participació: 39,51%


Vots SI: 175
Vots NO: 479
Vots en blanc: 10
Vots nuls: 3





JORNADA ELECTORAL:


La jornada electoral s’ha desenvolupat amb normalitat absoluta i sense cap incidència remarcable. L’urna s’ha obert a les 10:00h i s’ha tancat a les 20:00. Tot i que la previsió dels organitzadors era realitzar la consulta a la Plaça de la Generalitat, a l’aire lliure, a darrera hora d’ahir l’Ajuntament del Palau comunicà que podien disposar de les Escoles municipals, ubicació denegada en primera instància pel mateix consistori.

Durant tot el dia el degoteig de votants ha estat constant, superant les expectatives amb escreix. La Mesa Electoral ha estat formada per membres aliens a la PAO i s’ha comptat amb una Junta Electoral que ha vetllat pel bon funcionament. Tanmateix s’han realitzat 6 sortides per a recollir el vot a domicili de les persones que, amb mobilitat reduïda, ho sol•licitaven. 

Paral•lelament a la recollida de vots dins el col•legi electoral, s’ha habilitat una carpa informativa fora del recinte i una guardiola per recaptar fons (cal tenir en compte que el pressupost total de la consulta ha estat de 474,56€).

Aquest resultats són comunicats, amb el present document, al consistori, premsa, bloc i a aquells que ho han sol•licitat prèviament.
 Durant el dia de demà, l’organització lliurarà una còpia de l’acta de la consulta a l’Ajuntament del municipi.

Finalment, volem afegir que la missió de la PAO no és valorar la viabilitat del projecte en qüestió, i encara menys els resultats de la consulta, sinó donar l’opció als nostres veïns perquè puguin opinar tenint la màxima informació. En aquest sentit, i com no podia ser d’altra manera, els organitzadors no fan seves les opinions expressades en les dues xerrades informatives i tampoc el resultat de la votació.

Agraïm a totes i tots els membres de la PAO, de la Junta i de la Mesa Electoral, la gran implicació i treball, perquè aquesta consulta ha esdevingut un èxit rotund. A partir d’avui l’organització dóna per culminat aquest procés de participació ciutadana.

Fins la propera ocasió, moltes gràcies a tots i totes.

Atentament,

El Palau d’Anglesola Opina
palauopina@gmail.com


* Cens segons el Ministerio del Interior Eleccions Novembre 2011: 1.647 electors. Cens aproximat de 16 i 17 anys: 41 electors. Total: 1.688 electors. http://elecciones.mir.es/resultadosgenerales2011/99AV/DAV0925915899_L1.htm?d=2282


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada