14 de desembre del 2009

13-D, una festa, un èxit del Palau. Gràcies!

Avui hem escrit un tros d'història. Hem començat a plantar el futur de Catalunya. Gràcies. Els palauanglesolins que han volgut, un total de 656 dels 1714 que podien fer-ho, han decidit què volen ser com a país. Felicitats. Felicitats també per la participació. Malgrat hauria pogut ser millor, hem de felicitar que un 38,27 % hagi passat per les urnes. De fet, ha superat el percentatge de les eleccions europees i la mitjana catalana dels 166 pobles que hem celebrat la consulta aquest dia.

El resultat ha estat:
610 SÍ (92,99%)   
23 NO (3,50%)
19 BLANC (2,90%)
4 NUL (0,61%)

La diada ha estat un èxit per molts motius: per l'ambient de festa, pel sentit de poble que s'ha respirat, per la maduresa democràtica malgrat ser el primer cop que celebràvem una consulta, per l'esperit sa i positiu que hi havia pels carrers i les places. Cap veí ni tampoc representant municipal pot ignorar i silenciar que al Palau d'Anglesola avui hi ha passat quelcom. Gràcies.

La 1a cursa de santa Llúcia celebrada al matí ha comptat amb una quarantena d'atletes. La motivació i el sentiment dels participants fa preveure una segona edició l'any vinent. Gràcies.

Després de la cursa, batucada, amb el grup de Mollerussa. I ha seguit un grup d'animació que ha fet ballar i cantar a petits i grans. Destaca la participació de l'Eva Knolz, observadora internacional, originària del Tirol. Hem cantat cants tirolesos i hem acabat ballant sardanes. Gràcies a tots els músics que, altruistament, han posat sintonia i notes de color al fred del diumenge.

Moments especials de la jornada han estat els vots dels nouvinguts d'altres països i continents. Molts d'aquests veïns era el primer cop que podien exercir el dret a vot en una urna en la seva nova residència. Gràcies.

Ens felicitem per l'acte de democràcia participativa que hem viscut avui. Gràcies a tots per fer possible aquest petit pas d'història. Esperem que sigui profitosa tota l'energia i la il·lusió que hem viscut durant la preparació i durant el dia. Que el 13-D ens faci més segurs, convençuts i tossuts en la nostra anhelada meta: la independència.

Visca la terra!

1 comentari:

  1. Gràcies a tots vosaltres que heu sabut esperonar i contagiar gairebé un 40% dels possibles electors amb el vostre optimisme i la vostra estimació a la terra.

    Visca Catalunya LLIURE, ara i sempre

    ResponElimina